testimoni La Shica Peeling Serum



La Shica Peeling Serum



Featured post

Kulit Badan Gelap? jom buang sel2 mati dengan La Shica Peeling Serum

Kulit badan gelap?tidak sekata?kasar & tidak flawless?jommmm buang deadskin punca kulit tidak cantik iteww dengan La Shi...

Cara nak masak Pure Marine Collagen







HARGA: RM35.00 SEPAKET (100GM) FREE POS (SM) + RM5 (SS) 

HARGA: RM60.00 2 PAKET (200GM) FREE POS (SM) + RM5 (SS)  

NAK BELI LEBIH 2 PAKET?..SMS ATAU EMAIL SAYA YE..DAPAT HARGA SPECIAL TAU...:) 
 

 
KAEDAH PENYEDIAAN (A)
 
 

Cara Penggunaan : 

1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.
 
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman.
 
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan.
 
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus.
 
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker 

Cara Pengambilan : 

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur).
 
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah.
 
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =) 

 
 
 
KAEDAH PENYEDIAAN B 
 
Cara Penggunaan : 
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
 
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman 
 
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
 
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus 
 
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng 
 
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais 
 
Cara Pengambilan : 
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur).
 
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja.
 
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =).
 
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker. 


5. Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.



Cara nak pakai di muka:

  • Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu 
  • Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
  • Bersihkan muka terlebih dahulu
  • Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
  • Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
  • Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
  • Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali






 

SYA Beauty Shopee Copyright © 2013 Cosmetic Girl Designed by TABITA Beauty Store | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada