testimoni La Shica Peeling Serum
La Shica Peeling Serum
Featured post
Kulit Badan Gelap? jom buang sel2 mati dengan La Shica Peeling Serum
Kulit badan gelap?tidak sekata?kasar & tidak flawless?jommmm buang deadskin punca kulit tidak cantik iteww dengan La Shi...
Cara nak masak Pure Marine Collagen
at
23:07
HARGA: RM35.00 SEPAKET (100GM) FREE POS (SM) + RM5 (SS)
HARGA: RM60.00 2 PAKET (200GM) FREE POS (SM) + RM5 (SS)
NAK BELI LEBIH 2 PAKET?..SMS ATAU EMAIL SAYA YE..DAPAT HARGA SPECIAL TAU...:)
KAEDAH PENYEDIAAN (A)
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali.
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman.
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan.
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus.
5.
Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan
disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen
mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke
dalam peti ais untuk dijadikan masker
Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur).
2.
Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly),
ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan
dengan sunquick/air buah.
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)
KAEDAH PENYEDIAAN B
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5.
Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga
hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais
Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur).
2.
Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly),
ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan
begitu saja.
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =).
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker.
5. Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab
ianya anti bakteria.
Cara nak pakai di muka:
- Selepas cologen direbus, tapiskan terlebih dahulu
- Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum
- Bersihkan muka terlebih dahulu
- Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
- Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
- Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
- Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali